Monday, September 2, 2024

 Goed bezig,

 

Alleen wanneer je voortgaande Belichaamde Taal (BT) kunt hebben – en niet slechts af en toe een sporadische toevals-treffer – kun je op een eerlijke wijze zeggen, dat je goed bezig bent, omdat de resultaten altijd goed zijn. Je wilt het niet horen, maar met je gebruikelijke Ontlichaamde Taal (OT) ben je verkeerd bezig.

 

Uiteraard weet jij al wat ik zeg en schrijf, maar jij hebt het nog niet aan jezelf toegegeven, dat het zo is. Je weet, dat er iets fundamenteel mis is met de, als normaal beschouwde, manier van communiceren, maar je bent, vanwege OT, eraan gewend, om naar anderen te wijzen. Het is een onomstotelijk feit, dat jij, net als iedereen, niet naar jezelf luistert. Als je dat nou eens aan jezelf begon toe te geven, dan kon je BT met jezelf gaan hebben en ervaren, dat jij daarmee jezelf positief kunt stimuleren, op een manier, waarop niemand met OT dat kan.

 

Ik weet maar al te goed, dat wat ik zeg of schrijf niet sensationeel is en nauwelijks aandacht van anderen krijgt, maar mijn BT krijgt altijd mijn aandacht. Dit is de realiteit waarin BT bestaat. Ik zeg niet, dat BT jou aandacht niet zou kunnen krijgen, maar ik weet zeker, dat dit alleen het geval zal zijn, als jij zelf aandacht voor je hebt voor je eigen BT. Je wilt dus nooit mij praten, omdat je geen aandacht hebt voor je eigen BT.

 

Onze BT wordt in eerste instantie door onszelf bekrachtigd, wanneer wij voor onszelf – keer op keer – opnieuw vastellen, dat er echt een groot verschil bestaat, tussen wanneer wij BT hebben en naar onszelf luisteren, terwijl wij spreken en wanneer wij weer in OT verzanden, waarin wij het contact met onszelf helemaal kwijt zijn, omdat wij niet meer naar onszelf luisteren. Wij zijn het zelf, die zeggen en horen, dat het beter is om voort te gaan met BT, dan met OT, want wij willen liever onze BT horen, dan onze OT.

 

Nadat wij een aantal keren het verschil hebben omschreven en erkend tussen onze OT en BT, is het ons duidelijk, dat wij alleen onszelf zijn, als wij BT hebben, maar de weg met onszelf kwijt zijn, wanneer wij weer zijn overgenomen door onze conditionering met OT. Ofschoon het heel aangenaam en koesterend is, om onze eigen BT te herinneren en de draad met onszelf weer op te pakken, toch zal onze BT nooit stabiel kunnen zijn, zolang de sociale bekrachtiging – waarin wij elkaars BT bekrachtigen – achterwege blijft.

 

Indien er geen regelmatig gesprek plaats vindt, waarin onze BT – die wij al individueel hebben waargenomen, onderzocht en genoten –  met anderen kunnen delen – die eveneens, net als wij, het zelf-onderzoek hebben gedaan, om het verschil tussen OT en BT vast te stellen – dan is het eigenlijk is het heel voorspelbaar, dat onze BT geen lang leven beschoren is. Bij gebrek aan sociale bekrachtiging, geven wij het op om BT te hebben, want OT heerst overal en neemt over.  

 

De wetmatigheid van OT en BT is hetzelfde, als het spreken en schrijven in een andere taal, dan de taal waarin wij zijn grootgebracht. Een Rus, die probeert, om Chinees te leren, zal daartoe alleen in staat zijn, als hij, door, liefst meerdere Chinezen, wordt bekrachtigd. Het leren van een taal op onszelf is tot mislukken gedoemd. Ook is het zo, dat, historisch gezien, in iedere cultuur, de mens heeft geprobeerd, om BT te hebben, maar daar telkens weer in faalde, omdat er onvoldoende sociale bekrachtiging plaats vond.

 

De mens zit cultureel opgezadeld met tal van normen en waarden, die eigenlijk BT zouden hebben moeten bewerkstelligen, maar die dat nooit konden veroorzaken, omdat wij nog nooit eerder met onszelf zijn gaan spreken, om naar onszelf te kunnen luisteren en om zodoende, de eenheid te ervaren van de spreker en luisteraar. Uiteraard is de spreker de luisteraar in BT, maar in OT, lijkt het alsof de spreker and de luisteraar verschillend zijn en van elkaar gescheiden zijn.  

 

In het Luisterend Spreken, wat een beschrijving is van BT, worden wij ons gewaar van alles wat BT heeft tegengehouden. Uitsluitend en alleen met voortgaande BT – waarin wij voortdurend elkaars BT blijven bekrachtigen – kunnen wij ons eindelijk ontdoen van de zelf-ondermijning en zelf-marteling, waaraan wij, vanwege onze OT, gewend waren. BT is zonder meer de beste manier om echt voor onszelf en voor elkaar te zorgen. Wij hebben elkaar dus echt nodig, om te herstellen van ons traumatisch verleden met OT. Wij weten met onze BT, dat voortgaande BT nog nooit eerder heeft kunnen plaatsvinden.

 

Iedere lezer kan, vanuit wat ik heb geschreven, zich hopelijk voorstellen, waarom alle eerdere pogingen, om BT te hebben zijn mislukt. Met OT hebben wij ons, eeuwen-lang, telkens opnieuw, in een groeps-gedrag, fanatiek ingezet, voor wat wij samen als de hoogste moraal of ideaal beschouwden. BT is echter een het enige gedrag, dat voorgoed onze individuele vrijheid waarborgt. Er kan geen commune, groep of gemeenschap ontstaan met BT, maar met onze achterhaalde OT hebben wij het altijd over anderen en nooit over onszelf. Ook al geloof je er heilig in, met OT ben je echt niet goed bezig.     

No comments:

Post a Comment