Monday, October 23, 2023

 

Voorspelling,

 

De aarde was altijd al rond, ook al geloofden we eeuwen-lang dat ie plat was. Ook onze Belichaamde Taal (BT) was altijd al waar, ook al weten we er nog steeds geen ene moer vanaf. De voorspelling, dat we allemaal over BT zullen gaan praten –  omdat we eindelijk in staat zijn geraakt, om onze Ontlichaamde Taal (OT) een halt toe te roepen – zal gaan uitkomen, maar dat heeft helemaal niets te maken, met het arriveren van een zogenaamde verlosser of het nawauwelen van een religieus leider of boek.

 

Mijn voorspelling is al aan het uitkomen, ofschoon niemand in de gaten heeft, dat alle onze conflicten en problemen eigenlijk aangeven, dat het voorgoed gedaan is met onze OT. Wij hebben tot dusver met OT kunnen verder gaan, maar alles duidt erop, dat dit niet langer het geval is. Alles escaleert met OT en iedereen wordt steeds gekker. Onze onintelligente omgang met taal creert het geweld, de chaos en de verwarring, die overal waarneembaar is. Uiteraard ontkomen wij niet aan de gevolgen van onze eigen OT en al onze tegenstrijdigheden liggen eigenlijk al op tafel. We kunnen er alleen met BT over praten.

 

Het is zo, dat ik geen voorspelling doe, maar dat ik een voorspelling ben. Ik ben het levende bewijs, dat BT niet alleen mogelijk, maar hoognodig is, want het is werkelijk de oplossing voor al onze problemen. Ik aarzel niet, om vast te stellen, dat ik dus letterlijk de wijsheid in pacht heb. Mijn BT is beslist niet uit de lucht komen vallen en iedereen, die zich erin zou verdiepen, kan niet anders, dan erkennen, dat geen van de mensen, die het hoogste woord voeren, iets afweten van het enorme verschil tussen OT en BT.

 

Iemand’s intelligentie, tevredenheid, ontspanning of energie, wordt altijd bepaald door voorspelling. Wat wij willen, kan alleen gebeuren, als wij het gedrag produceren, dat tot gevolg heeft, dat onze wens in vervulling gaat. Uiteraard is ons zogenaamde doel iets wat alleen door onze taal gestalte kan krijgen en bereikt kan worden. Als wij, ondanks bloed, zweet en tranen, er toch niet in slagen, om ons doel te bereiken, dan toont dit eenvoudigweg aan, dat wij onszelf, ongemerkt, hadden opgezadeld met een doel, dat niet ons doel was. Ons eigen levens-doel wordt altijd bereikt, niet later, maar meteen. Onze voorspelling, is dus de juiste omschrijving van wie we zijn, als wij geen enkel doel hoeven te bereiken.

 

Ik doe geen enkele ongelovelijke voorspelling en als jij met mij praat, dan zul je erachter komen, dat OT je heeft beladen met allerlei bakers-praatjes. Het is zinvol, om even stil te staan, bij het feit, dat bakers of kraamverzorgsters, vroeger, bij het gebrek aan wetenschappelijke kennis, vanuit onwetendheid, allerlei onjuiste beweringen deden, betreffende conceptie, zwangerschap, bevalling of babytijd, de eerste levens-fase. De plotselinge overgang van onze OT naar BT – die dus nog nooit bewust heeft plaatsgevonden –  is eveneens een soort geboorte,  eigenlijk een weder-geboorte, waarover ons allerlei psychologische, philosofische, bijgelovige, spirituele en moralistiche flauwe kul is aangepraat en meestal is opgedrongen. Als wij met onszelf praten en naar onszelf gaan luisteren, dan valt die last van ons af.

 

In wat ik vroeger Luisterend Spreken noemde en nu omschrijf als BT, worden wij elke keer herboren. Dit is een voorspelling, die uitkomt, als jij gaat doen wat je moet doen, omdat te kunnen ervaren. Er gaat altijd iets aan jou gedrag vooraf en er is ook altijd een gevolg, van wat je doet of wat je niet doet. Het daarover hardop met jezelf spreken en het daarnaar luisteren, bepaalt dat jij kunt handelen vanuit eigen intelligentie en authoriteit. Ik behoef van niemand bevestiging over mijn BT, omdat ik het al waardeer. Bovendien is de voortgang van BT mijn waarheid en dus mijn Taal Verlichting (TV). Mijn BT kan alleen gewaardeerd worden, door hen die het ook hebben.

 

Voorspelling leidt tot intelligenter gedrag. Wanneer de voorspelling uitkomt, vindt er een bekrachtiging plaats van ons succesvolle gedrag en als dit niet het geval is, dan valt ons probleem-gedrag, vaak zonder dat wij er erg in hebben, weg. We houden er vanzelf mee op en daardoor komt er de energie vrij, om ons op een andere manier te gedragen. De afwezigheid van het voor ons juiste gedrag, is dus ook altijd een gebrek aan energie en verbale aandacht, voor wat er echt aan de hand is. Het hardop zeggen en het luisteren naar waar onze aandacht naar toe gaat, is een weldadig, ontspannen,vernieuwend proces, waarin wij vollopen en overstromen met energie.

 

Jou voorspelling wordt in jou BT altijd bewaarheid en dat is dus jou TV. Met BT praten wij met elkaar als verlichte wezens. Ons gesprek met onszelf en met elkaar is een vorm van archeologie, want wij ontdekken wat met OT eenvoudigweg niet mogelijk was. Het valt niet te meer ontkennen, dat onze BT rationeler, pragmatischer en subtieler is, dan onze OT en dat daardoor OT volledig heeft afgedaan. Na het ontdekken van het grote verschil tussen OT en BT, vindt er een onvermijdelijke vermindering van OT en toename van BT plaats. Indien dit echter niet gebeurd, dan is dat omdat wij het verschil tussen OT en BT nog niet echt hebben gehoord en ervaren. We zeggen misschien dan wel, dat we BT willen hebben, maar zijn nog steeds geneigd te ontkennen, dat we weer, vanuit onze conditionering, in OT vervallen.

 

In BT, maakt het ene moment het andere moment mogelijk. Onze taal ontvouwt zich op organische wijze, ieder moment op de juiste wijze voorspellend wat er in het volgende moment gaat gebeuren. In OT gebeurt echter het tegenovergestelde, omdat onze taal geforceerd, geacteerd en herhalend is, wat  natuurlijk hoorbaar is in de onaangename klank van onze altijd aandacht-vragende, energieverslindende, vermoeiende stem. Het Griekse woord prognosis, betekent eveneens voorspelling of voor-kennis over het vermoedlijke verloop van een ziekte. Het is van toepassing op OT, op onze ongezonde, onbewuste, onnatuurlijke wijze van omgang met taal. Er bestaat dus absoluut niet zoiets als een geestes-ziekte, maar er is wel degelijk onze gebruikelijke, geaccepteerde en zelfs vereistte, ongevoelige omgang met taal, die onvermijdelijk tot gevolg heeft, dat wij het contact met onszelf volledig kwijt zijn en daardoor allerlei bijgelovige, dwangmatige gedragingen ontwikkelen, in de ijdele hoop, dat wij op die bias-manier kunnen afdwingen – of in ieder geval in de illusie kunnen blijven geloven – dat wij gelijk hebben en zogezegd de juiste inschatting hadden gemaakt, van hoe het zou gaan. Het woord profeet is eveneens afkomstig uit het Grieks, van prophetes, a spokesman, one who foretells, who speaks for god – who for so long, due to OT, took the place of real knowledge – ; pro betekent voor en phanai, spreken of zeggen. Er zijn natuurlijk geen goden, alleen maar mensen, die iets zeggen.

No comments:

Post a Comment