Wednesday, July 24, 2024

 Het Kwaad Bezweren,

 

Tijdens Ontlichaamde Taal (OT) – gedurende onze gebruikelijke wijze van praten – zijn wij eindeloos ongemerkt bezig met het bezweren van een of ander kwaad. Anders gezegd, wij bevinden ons, in onze dagelijkse gesprekken, in een dreigende omgeving en wij zijn tot dusver nog steeds niet in staat, om de situatie waarin wij communiceren zodanig te veranderen, dat er geen enkele sprake meer is van angst. Deze verandering kan alleen worden bewerkstelligd indien wij, als spreker, tijdens het spreken naar onszelf blijven luisteren. Dit Luisterend Spreken stopt onze OT, waardoor Belichaamde Taal (BT) kan plaatsvinden. Er is in BT geen kwaad, om te bezweren, want het kwaad is met BT opgelost.

 

Mensen hebben door de eeuwen heen van alles gedaan, om zogezegd het kwaad te bezweren. Allerlei achterlijke bijgeloven hebben natuurlijk helemaal niets geholpen en mensen zijn net zo kwaadaardig, als dat ze altijd geweest zijn. Het is daarom een onomstotelijk feit, dat OT overal gaande is en dat wij over BT bijna niets horen. Een gesprek, dat plaats vindt vanwege sprekers, die, tijdens het spreken, naar zichzelf blijven luisteren, is iets, dat nog nooit aandacht heeft gekregen en dus is BT iets waar wij niets vanaf weten. Dit wil echter niet zeggen, dat wij geen BT zouden willen hebben, maar het betekent, dat wij geen begrip hebben van het verschil tussen beleefd doen, aardig zijn, respect tonen, eerbied hebben of ontzag hebben en BT. Wij kunnen geen BT hebben, zolang wij nog bezig blijven met het stomme bezweren van het nog nooit eerder benoemde kwaad: de OT-spreker - jij dus!    

 

Het zogenaamde ceremoniele spreken, tijdens een trouwerij, een doop plechtigheid, een begravenis of een officieele beediging, is de enige rituele manier, waarop wij, tijdens onbewuste, problematische, unnatuurlijke OT, nog gezamelijk ergens aandacht voor kunnen opbrengen. Alleen doordat ons letterlijk iets wordt opgelegd, zijn wij enigszins in staat, om, zogenaamd, voor de vorm, voor de goeie orde, vanuit de oude traditie, eventjes samen deel te nemen, aan een vaak herhaald evenement.

 

Het maakt geen ene moer uit, of mensen nou gelovig of ongelovig zijn, want ze zijn allemaal – of ze het nou toegeven of niet, vanwege hun nog nooit eerder benoemde en onderzochtte OT – bezig met bijgelovige rituelen, waarvan ze heilig geloven, dat dit hen beschermt tegen moeilijke of kwaadaardige zaken in het leven. In BT, weten wij – als individu – van de prins geen kwaad en al het zogenaamde bezweren van het kwaad gebeurt alleen maar in OT. In OT geloven wij, dat wij met onze klink-klare, ritueele, onzin het kwaad zouden kunnen uitbannen, maar dit is niet waar. Al het kwaadaardige gedrag wordt veroorzaakt en in stand gehouden door OT. Het mooie is, dat in BT, waarin wij eindelijk, als spreker, naar onszelf luisteren, het kwaad al is uitgebannen, omdat onze OT is opgehouden. Daardoor zijn wij in BT nooit meer bezig met fantasien over het uitbannen van het kwaad.

 

Uiteraard is er het alleen met BT mogelijk, om de moed en de helderheid te hebben, die het verschil tussen goed en slecht weergeeft. Met OT blijven veel mensen – Linkse protesters, die Hamas blijven steunen, die tegen Israel zijn, die eveneens anti-Amerika zijn, die nog steeds doen alsof zij met hun symbolische, afgrijzelijke, domme, rituele geschreeuw, iets goeds weten te ontwaren, in het kwaad – beweren dat zij de goede zaak ondersteunen, terwijl zij echter hun support geven aan de vijanden van alle Westers Democratische landen. Netanyahu zei het heel duidelijk, vandaag in zijn intense speech, voor de US Congress – waaraan vele, anti-Amerika, laf-hartige, Linkse politici, waaronder Kamala Harris, weigerden deel te nemen – het gaat hier niet om een botsing tussen twee verschillende culturen, maar het gaat om de onvermijdelijke confrontatie tussen barbarisme en beschaving.

 

Nadat hij het helden gedrag van een aantal van zijn soldaten had geprezen, legde Netanyahu het nog eens goed uit, dat al die idioten, die voor Hamas willen protesteren, niet erkennen, dat Iran, de Islamtische Revolutie naar de hele wereld aan het brengen is en dat er van hun vrijheid, om te kunnen demonstreren, niets over zal blijven, zodra de International Court of Justice (ICJ) – die notabene was opgericht, na WOII, om herhaling te voorkomen – volledig zal zijn veranderd in een Islamitisch Sharia-court, die het voortbestaan van Israel overboord zet.  

 

Ik ben zelf nooit bij een demonstratie betrokken geweest, omdat ik er altijd een afkeer van had. Het valt mij op dat Linkse groeperingen altijd aan het demonstreren zijn en altijd rellen aan het schoppen zijn, maar dat er van Rechtse demonstraties eigenlijk nauwelijks sprake is. Ik vind iedere demonstratie eigenlijk absoluut geen teken van vrijheid, maar een achterhaald, ouderwets, bijgelovig ritueel, om, zogenaamd, iets te doen aan het kwaad in de wereld. Zij die echter echt iets doen, om Hamas te bestrijden, dat zijn die moedige Israelische soldaten, die hun leven geven, om die gijzelaars te bevrijden.

 

Ik voel mij met mijn BT, meer verwant met een soldaat en met Rechtse politiek, dan met een protester en Linkse politiek. Ik weet, dat ik mijn vrijheid te danken heb aan mensen, die mij zijn voorgegaan en die ervoor hebben gezorgd, dat er maatschappijen zijn waarin het individu zich kan ontplooien. Ik ben het produkt van de hele geschiedenis van de mensheid en wil niet, dat het individu-vermorzelende groeps-gedrag, dat nog steeds door OT, Socialisme, Communisme, Marxisme, Fascisme, Islamisme en Jihadisme wordt gepropageerd, het wint van BT. Daarom sta ik met allen, die onbevreesd, onbeschaamd en ongedeerd strijden voor werkelijke vrijheid.   

 

Als we eindelijk klaar zijn met onze onbewuste deelname aan OT, dan hoeven wij ons niet meer met zinloze rituelen bezig te houden. Het kwaad wordt pas gezien voor wat het is, als wij  beseffen, dat onze normale wijze van spreken – OT – al ons kwalijke gedrag veroorzaakt en dat gedrags-verandering alleen kan plaatsvinden, indien wij onze omgang met taal veranderen.

 

Als wij BT, in plaats van OT, gaan hebben, dan pas gaan wij ons ontdoen van het wan-gedrag, dat door automatische OT werd gecreerd en in stand werd gehouden. Goed is niet slecht, hoog is niet laag en BT is iets heel anders dan OT. Het kwaad is met OT nooit te definieeren, omdat OT zelf het kwaad is, waar wij alleen helder met BT over kunnen spreken. Kwaad is geen complex begrip, maar een manier van praten, waarin wij niet in contact zijn met onszelf, omdat wij niet naar onszelf luisteren. Wij willen dat anderen naar ons luisteren of we luisteren naar anderen, maar niet naar onszelf. Hier komt alle ellende uit voort. We zweren het kwaad niet af, als we BT hebben, want we zijn dan niet meer kwaad.  


Je kunt me dit schrijven horen voorlezen op mijn You Tube kanaal maximuspeperkamp-hw8sw   

No comments:

Post a Comment