Friday, July 12, 2024

 Niet langer,

 

Ik voel mij sinds enige tijd niet langer meer bevriend met AnnaMieke – met wie ik zovele aangename, prachtige gesprekken heb gehad op skype – omdat ze niet over politiek wil praten.

 

Eigenlijk wist ik al enige tijd van haar standpunt,  maar ik genoot van ons contact, wat mogelijk was, omdat ik nog niet eerder de aanzet had gevoeld, om het toch over politiek te hebben.

 

Nu het alweer een tijdje geleden is, dat ik het contact heb verbroken, realiseer ik me, hoe belangrijk het voor mij was, om deze stap te nemen, om het te kunnen blijven hebben over waar ik het over wil hebben. Aanvankelijk vond ik het nog niet zo bezwaarlijk, ofschoon ik wel wist, dat AnnaMieke politiek automatisch beschouwd als iets wat af zou leiden van Belichaamde Taal (BT), maar, aangezien ik in de Verenigde Staten leef, waar politiek iets heel belangrijks is, waar iedereen het, dag in, dag uit, over heeft, ontkom ik er niet aan, om daar vanuit BT over te praten en te schrijven.

 

Sinds ik niet meer met AnnaMieke spreek, ben ik ervan overtuigd geraakt, dat politiek een zeer belangrijke rol speelt in het feit, dat wij overal ter wereld – niet alleen in Amerika – geen BT, maar Ontlichaamde Taal (OT) hebben.  

 

Ik kan mij eenvoudigweg niet aan de indruk onttrekken, dat ofschoon OT natuurlijk ten grondslag ligt aan iedere cultuur, ook het ongekeerde mogelijk is. Ik ben er zelfs van overtuigd, dat juist precies daar de enige reele toekomst ligt voor BT. En, het schijnt mij toe, dat BT uiteindelijk de politiek zal gaan bepalen, want BT is de taal van de toekomst en niet OT.   

 

Ik beeld mij niets in, want ik weet maar al te goed wat de huidige stand van zaken is. Voor mij is het echter zo klaar als een klontje, dat linkse politiek past bij OT, maar dat de rechtse politiek aansluit bij BT. Ik vind het belachelijk, dat zo’n iemand als AnnaMieke, dit niet wil erkennen. Het wijst op de onwil, om toe te geven, dat het wereld-beeld wat ze had met OT, nog steeds van invloed op haar is en het zelfs wil doen voorkomen, alsof BT zou kunnen voortgaan in samenspraak met deze afgrijzelijke opvatting. Het zal waarschijnlijk wel nooit gaan gebeuren, dat AnnaMieke toe gaat geven, dat dit zo is. Ik spreek niet meer met haar, of met wie dan ook, die, mijnsinziens, voort wil blijven gaan met OT.

 

Ik heb gelukkig opgegeven, om het aan anderen duidelijk te maken, dat ze OT hebben, want ik vind, dat ze dit zelf kunnen doen. Ik ben alleen maar geinteresseert in de voortgang van met BT en laat mij door niemand hierin belemmeren.

 

Het is van groot belang, om over de politiek van BT duidelijk te zijn, omdat die duidelijkheid, vanwege mijn conditionering, er tot voor kort nog niet was. Er bestaat dus geen mogelijkheid, om BT te hebben en om tegelijkertijd linkse, socialistische, Marxistische, communistische, het-vrije-individu-onderdrukkende-politiek aan te hangen. Eveneens is het onmogelijk om BT te hebben, als men nog in de illusie leeft, dat men een Christen, Muslim, Jood, Hindoe of atheist zou zijn, of dat men zich belangrijk waant, vanwege meditatie, bewustzijn, gevoeligheid, creativiteit, schooling, wapens, wetenschap of economie. Wie wij geloven te zijn, hangt samen met de voortgang van OT. Ik geloof niet dat ik BT heb, want ik heb het. Dat is Taal Verlichting (TV). Mijn BT heeft niets met geloof te maken.

 

Ik heb niets te zeggen en daarom kan ik zeggen wat ik echt wil zeggen. Ik begin altijd met niets en spreek en schrijft alleen daarvanuit. Linkse politiek is de grootste sta-in-de-weg voor individualiteit en iedereen, die ooit eens eventjes echt naar zichzelf heeft kunnen luisteren, zou volgens mij in staat moeten kunnen zijn, om volmondig toe te geven, dat dit zonder meer waar is. Anders gezegd, alleen het kapitalisme – geen enkele andere opvatting – heeft de mens verrijkt en heeft tot gevolg gehad, dat in Democratische Westerse maatschappijen individuen rechten hebben gekregen. Alle vijanden van het kapitalisme zijn echter – altijd – tegen de vrijheid van het individu.

 

OT is de geschiedenis van de mensheid, waarin het groep-gedrag telkens het individuele gedrag de kop heeft ingedrukt. Het is een onomstotelijk feit, dat BT alleen kon voortkomen uit de welvaart, die door het kapitalisme tot stand was gebracht. Ja, ik ben een produkt van de maatschappij waarin ik opgroeide. Ik voorzie de mogelijkheid, dat wij met onze BT een heel andere maatschappij gaan creeren, die gebaseerd is op welvaart en welzijn.

 

Mijn kijk is simpel en realistisch.  Alles wat wij met OT hebben gecreerd en in stand hebben gehouden, zal geleidelijk aan gaan verdwijnen en worden vervangen door iets beters met BT. Alleen het gedrag dat past bij BT blijft over, wat dus inhoudt, dat ons leven alsmaar eenvoudiger en genoegzamer gaat worden.

 

Iedereen ervaart aan den lijve, hoe alles alleen maar moeilijker en ingewikkelder wordt. Dit is het onvermijdelijke gevolg van onze onbewuste deelname aan en goedkeuring van OT. En, juist in OT vindt de pretentie plaats van eenvoud en gemak, maar dit zijn slechts loze kreten, die geen enkel draagvlak in de werkelijkheid hebben. Er wordt ons – door anderen, maar ook door ons zelf – met behulp van OT iets voorgehouden, wat niet waar is, maar wij geloven het, omdat anderen het ook geloven. Dit is ons historische groeps-gedrag, dat, tot op de dag van vandaag, de voortgang van onze onnatuurlijke OT bewerkstelligd, maar hieraan komt een pertinent einde met onze natuurlijke BT.   

No comments:

Post a Comment