Friday, August 23, 2024

 Oud Nieuws,

 

Wanneer je eindelijk eerst Belichaamde Taal (BT) met jezelf gaat hebben en daarna met anderen, dan is alle Ontlichaamde Taal (OT), van zowel jezelf, als van anderen, oud nieuws. Men zegt wel, in OT, dat geen nieuws, goed nieuws is, maar in BT gelden er hele andere omstandigheden. In BT is er altijd nieuws en geen nieuws betekent dus OT. De afwezigheid van OT is echter een enorme opluchting. Men zegt dat geen nieuws goed nieuws is, want zolang je niets hoort is alles zogenaamd goed, maar het hele punt van BT is natuurlijk, dat je wel iets hoort en dat jou BT door anderen wordt opgepakt. Indien jou BT tot gevolg heeft, dat je niets meer van anderen hoort, omdat je  schijnbaar geen BT met anderen kunt hebben, dan is waar jij mee bezig bent geen BT, maar OT. In dat geval, ben je toch ingemerkt bezig gebleven met oud nieuws.

 

Het toegeven aan jezelf, dat je het allemaal al hebt gehoord, dat alles wat je zegt herhaling is, is de enige manier, om je OT te stoppen. In OT, doet wat je zegt zich ongemerkt voor alsof het nieuw is, maar het hele zogenaamde begrip van oud nieuws is natuurlijk belachelijk. Nieuws is uiteraard gewoon altijd nieuws en oud nieuws bestaat niet. Nieuws is niet eerst nieuw en daarna oud. BT is nieuw en OT is ouwe koek, die niet te vreten is. Ouwe koek is geen zoete koek, want je gaat echt helemaal over je nek van OT. Je walging van OT is wat je ermee doet stoppen.

 

Met OT, ervaart iedereen eenzaamheid en is er een voortdurend, onuitgesproken, knagend gevoel, dat anderen ons te kort doen en weer in de steek laten. Omdat men het contact heeft verloren, zegt men, dat geen nieuws goed nieuws zou zijn, omdat, zogezegd, geen tijding een goede tijding is. Het is iets droevigs, als men van zijn verwanten in de vreemde niets meer hoort - dat het dan goed met ze zou gaan - want alleen als er droevige dingen voorvallen, verneemt men in de regel iets. In BT, horen wij altijd weer van elkaar, omdat wij van onszelf horen. Wij zeggen niet, dat geen nieuws, slecht nieuws is, want geen nieuws is geen nieuws en het is heel duidelijk OT. Ook is degene, die, zogezegd, niets meer van zich laat horen, natuurlijk degene die OT achter zich liet en is degene, die schijnbaar op iets nieuws zat te wachten van die ander, bezig gebleven met die ander – en niet met zichzelf – en is hij of zij dus degene, die OT is blijven houden.  

 

Iets wat reeds lange tijd bekend is, wordt ook wel oudbakken nieuws genoemd. Als brood of koek niet meer vers is, dan is het oud brood of droge koek. Het zich eindeloos herhalende, leugenachtige, domme verhaal van OT, is niet om aan te horen. De aggressieve, afgrijzelijk-klinkende Michelle Obama – met haar intimiderende, drakonische haarstukje – is een een goed voorbeeld. Gedurende OT preekt men altijd weer over hoop en is men fel tegen angst, verdeeldheid en zogenaamde klein-zieligheid. Haar toespraak, ter ondersteuning van de al even afgezaagde, haat-dragende Kamala Harris, was meer van hetzelfde. Het feit, dat zovelen dit niet horen, is omdat men niet in de gaten heeft, dat OT onze alledaagse wijze van spreken is. Als mensen beweren, dat een zogenaamd speciaal iemand de belichaaming zou zijn, van alle verhalen, die wij aan onszelf vertellen, over het land waarin wij wonen, omdat haar ophitsende, arrogante, ge-acteerde, zeik-verhaal, appeleert aan ons eigen geklaag en gekanker, dan weten we, dat wij zo samen onze hel van OT in stand zullen blijven houden.  

 

Men heeft het, in OT, altijd over het zogenaamde branden van nieuwsgierigheid. Het gaat meestal om een spiritueel verlangen en over de zogenaamde overdracht van geestelijke gewaarwoordingen. Zij, die zich voordoen als geestelijke, morele leiders, doen veel moeite, om iedereen te laten weten, dat zij met vlammend hart, vol passie spreken en dat zij de harten van anderen kunnen doen ontvlammen, ontsteken of ontbranden. Dit alles is pure fantasie, want het gaat wederom over de voortzetting van ons aloude groeps-gedrag: OT. Elke keer wordt ons weer voorgehouden, dat wij de hoop zouden zijn verloren en dat wij daardoor niets meer doen, om de situatie te verbeteren. Wij gaan alleen dan pas echt doen wat goed is - voor onszelf - als wij BT hebben en ons niet meer met anderen bezig houden. Hoop is helemaal niet nodig voor het hebben BT, maar het herkennen van de achterhaalde flauwe kul van OT, is van het allergrootste groot belang.      

No comments:

Post a Comment