Wednesday, December 6, 2023

 

Bevrijd,

 

Ik voel me bevrijd van de zware plicht die ik, onbewust, op mezelf had genomen, om de wereld te veranderen, omdat ik nou eenmaal in staat ben geraakt, om mijn Taal Verlichting (TV) te uiten met mijn Belichaamde Taal (BT). Mensen die zich nog onbewust bezighouden met onwerkelijke, botte, ongevoelige, onnatuurlijke, problematische Ontlichaamde Taal (OT) zijn niet geïnteresseerd in BT of in de natuurlijke, moeiteloze uitdrukking van onze TV. Ze zullen doen wat mensen met OT altijd hebben gedaan: ze creëren conflicten en chaos.

 

Als mensen bij hoog en bij laag beweren bevrijd te zijn, dan hebben ze meestal OT, maar met mij is dit niet het geval. Degenen die het meest spreken over hun zogenaamde vrijheid, zijn helemaal niet vrij, omdat ze het verschil tussen OT en BT niet kennen. Mensen zijn vaak door elkaar gevangen gezet of tot slaaf gemaakt en daarna zijn ze, zogenaamd, op een gegeven moment bevrijd, maar met OT zijn ze nooit uit hun zelfopgelegde taalgevangenschap gekomen.

 

Er is geen andere vrijheid dan TV en de enige taal van de vrijheid is onze BT. Uiteraard zijn zowel onze BT als onze TV persoonlijke en individueel bepaalde zaken. Daarom is ieder mens werkelijk uniek. In OT doet iedereen echter zo zijn best, om speciaal te zijn en om de aandacht van anderen te trekken, maar het is altijd meer hetzelfde middelmatige, saaie, repetitieve taalgebruik. Zonder BT is er inderdaad geen originaliteit, maar ook geen realiteits-besef.

 

Mensen hebben door de eeuwen heen geprobeerd zichzelf te bevrijden van wat hen sociaal of cultureel door hun samenlevingen werd opgelegd, maar ze zijn er nooit echt in geslaagd, zichzelf te bevrijden van de taal, die hen uiteraard heeft geconditioneerd. Zonder de de-conditionering van onze dwingende OT en de re-conditionering met BT, is het hele idee van bevrijding zeker slechts een luchtkasteel.

 

Zolang we blootgesteld blijven aan bedreigende prikkels, kunnen we niet bevrijd worden, want de biologie doet gewoon z’n werk en wij handelen daardoor voornamelijk defensief. Dankzij onze OT blijven we op onze hoede, zelfs als de kust veilig is. We blijven – uit gewoonte – altijd met elkaar bezig en naar buiten gericht, ook als dat niet nodig is. We kunnen alleen daadwerkelijk bevrijd worden door de stroom van onze eigen BT, die onze TV onthult, waarin we bij onszelf kunnen zijn en blijven.

 

Hoewel niemand dit wil geloven of serieus wil overwegen – door er met zichzelf en met mij over te praten – kunnen we alleen bevrijd worden van alle complete onzin, die we geloven vanwege de OT die ons is opgedrongen, door onze OT radicaal stop te zetten en door te doen wat noodzakelijk is om onze betrokkenheid bij BT te verlengen. Elke keer dat we BT kunnen hebben in plaats van OT, voelen we ons bevrijd, maar tenzij we voortdurende BT kunnen  hebben, blijft onze TV buiten beeld. Eigenlijk horen we onze TV niet en tenzij we voortdurend BT gaan hebben, kunnen we onze TV niet horen en worden we ons er niet echt van bewust, ook al hebben we het verschil tussen onze OT en onze BT herkend.

 

Als we de gruwelijke verhalen van de bevrijde gegijzelden horen en de enorme opluchting zien van de familieleden, vrienden en landgenoten, die zich zorgen maakten over hun welzijn, krijgen we een beetje een idee van hoe geweldig en noodzakelijk het is om ons veilig en gerespecteerd te voelen.  Hoewel Nederland en Europa werden bevrijd door de geallieerde strijdkrachten – die, zoals we vaak vergeten, ook uit Russen bestonden – resulteerde dit nooit in de consolidatie van de taal van het individualisme, die ik BT noem.

 

Er wordt veel aandacht besteed aan het vormgeven van een of ander verhaaltje, dat we allemaal moeten geloven en dus, aan het bepalen waar anderen wel of niet over moeten of mogen praten, maar niemand blijft trouw, aan waar ze met zichzelf over zouden willen praten. Bovendien, als we echt gaan luisteren naar wat we met onszelf te bespreken hebben, dan bepalen we niet vooraf wat we zeggen. We hebben, in het praten met onszelf, nooit enige gescripte, pretentieuze, valse, automatische, dwangmatige, manipulatieve, defensieve, dominante OT, maar we houden ons juist alleen dan pas bezig met intelligente, spontane, levendige, humoristische, effectieve BT. We zijn bevrijd – dit is onze TV – en we kunnen pas zeggen wie we werkelijk zijn, als onze BT door kan blijven gaan. Onze BT is de verbale uitdrukking van ons welzijn.

No comments:

Post a Comment