Wednesday, March 1, 2023

 

Gratie,

 

Er valt absoluut niet omheen te gaan: we vieren met Belichaamde Taal (BT) onze Taal Verlichting (TV). Het is zoiets heerlijks en er komt nooit een einde aan. Als het eenmaal zover is, dat wij met onze BT onze TV zijn gaan waarnemen, dan blijven we verwonderd voortgaan, met wat wij aan onszelf te vertellen hebben met onze BT.

 

Nog nooit eerder is het op deze wijze gezegd, dat degene, die zijn TV realiseert, altijd alleen maar met zichzelf aan het praten is. Als jij dus eindelijk het verschil bent gaan erkennen tussen Ontlichaamde Taal (OT) en BT, dan is het tijd voor een groot feest, want dan kunnen wij samen jou verlichting vieren.

 

Zij die het grote verschil tussen OT en BT al hebben erkent, weten al wat een geschenk het is, om TV te kunnen ervaren en kenbaar te maken. Natuurlijk is het mogelijk, om de energie, die je, vanwege je OT, was afgenomen, terug te nemen. Je conditionering heeft ervoor gezorgd, dat je het maar allemaal hebt laten gebeuren, dat je niet jezelf mocht zijn en dat het zelfs iets heel beschamends is, om dat te willen.

 

Het voelt alsof je een dief bent, die op een sluwe wijze de zaak weet te bedonderen. Uiteraard is dit ook zo, want jij bent, vanwege je BT, iedereen te slim af. Omdat jij alleen met je BT verder gaat, leef je een in-cognito-leven, want niemand weet wie je eigenlijk bent, wat je ervaart en werkelijk vindt.

 

Het is vanzelfsprekend, dat iemand die BT heeft, iedereen met OT maar dom en belachelijk vindt. Dit is echter geen verraad of arrogantie, maar het is wel degelijk een kwestie van het feit, dat je er zogezegd werkelijk boven staat, want je laat je niet meer in met OT en je houdt je BT bij jezelf en voor jezelf.

 

Anderen kunnen jou niet geven, wat je wil hebben en daarom moet je het zelf durven nemen. Het is geen stelen, maar voor jezelf zorgen, om verlicht te mogen zijn. Ook heeft TV niets te maken met het ontkennen van het geloof, waar anderen in geloven, want voor jou is er geen hogere macht, anders dan wie jij echt bent. Zelfs dat hele idee, van wie je zelf zou zijn, is voor jou heel anders, dan voor iedereen met OT. Jou manier van zijn is tegen niemand.

 

Omdat anderen jou BT nou eenmaal niet kunnen voortzetten, is het een noodzaak, om gewoon jezelf te blijven. Dit is een heel revolutionair gebeuren, want ook al heeft men het er vaak over, niemand, met OT, weet hoe ze dat kunnen bewerkstelligen.

 

Er vindt een bekroning plaats vanwege je BT en de ceremonie duurt je hele verdere leven. Het woord ordain komt van het Latijnse ordinare, wat ordenen, rangschikken of aanwijzen betekent. Jou TV is jou gratie en je gedraagd je daardoor zeer waardig, terwijl iedereen vanwege hun OT, ongemerkt, met een gigantisch minder-waardigheids-complex blijft zitten. Men heeft, zo redeneert men, allerlei dingen nodig, die jij niet nodig vindt en dus negeert. Jij laat dus anderen altijd hebben, wat ze zogezegd denken te willen hebben, want jij wil het niet eens hebben. Er is dus geen enkele sprake van competitive, want jou doeleinden zijn heel anders dan iederen met OT.

 

Jij blijft er voor zorgen, dat jou BT verder gaat en jij kan dat, terwijl anderen dit niet kunnen, omdat zij zich niet bewust zijn van het verschil tussen hun OT en BT. De enige wijze waarop zij ooit tot het besef kunnen komen, dat dit verschil bestaat en van groot belang is, is wanneer zij, door het lezen van een tekst als deze, gaan experimenteren met luisterend spreken en er dus zelf achter komen, dat alles wat door mij was geschreven, echt waar blijkt te zijn.

 

Het is echt waar, dat je verlicht bent, indien je je BT voort kunt laten gaan, omdat je je OT hebt gestopt. Het is echt waar, dat je je conditionering met OT kunt stoppen en daardoor dus kunt ophouden met al het andere gedrag, dat niet bij jou past, maar waaraan je hebt deelgenomen, omdat je geloofde dat het moest. Het is echt waar, dat je het helemaal verkeerd had begrepen, wie je nou eigenlijk werkelijk bent. Je bent niet die gefrustreerde, gestressde, beangstigde, onbetrouwbare, onechte, acterende, minderwaardige person, die, om zichzelf  een houding te geven, krampachtig doet alsof hij of zij al weet, hoe het, wat hem or haar betrefd, zit.

 

Het is echt waar, dat je met je OT onwetend bent gebleven over jezelf, omdat je omgang met taal, je ervan weerhield om jezelf te kennen en te handelen vanuit dat bewustzijn. Je bleef allerlei dingen doen, zonder te weten waarom je ze deed, omdat je niet met jezelf kon spreken en aan jezelf kon toegeven, dat jij altijd resultaten bereikt, die je niet wil. Ook al beweer je bij hoog en bij laag, dat jij het al weet en  doe je nog zo je best, om voor anderen de schijn op te houden, dat jij altijd doet wat jij wil, als je BT, in plaats van OT, gaat hebben, dan weet je wel beter.

 

Samengevat, met OT jaag je allerlei doelen na, die er uiteindelijk alleen maar voor zorgen, dat je je leeg en uitgeput voelt, omdat jou energie werd verspild aan oppervlakkige zaken, die je keer op keer in beslag zijn blijven nemen. Wanneer je echter luistert naar de klank van je stem, terwijl je hardop, alleen, met jezelf spreekt, over wie je bent en hoe je je voelt over jezelf, dan stroomt alle energie, die je in OT was verloren, weer naar je toe en geniet je van je TV. Nooit bega je meer de fout, om dit te grabbel te gooien. Enkel zij, die ook BT alleen met zichzelf kunnen hebben, kunnen hier met jou over praten, omdat zij de enige zijn die meegenieten.              

1 comment:

  1. Hallo AnnaMieke, wat een feest! Ik zal kijken of je er morgen bent, dan kunnen we erover praten.

    ReplyDelete