Wednesday, November 22, 2023

 

Gevaar,

 

Omdat het ons, zogezegd, in gevaar kan brengen, talen wij er meestal niet naar, om onze Belichaamde Taal (BT) te onderzoeken, te erkennen en expressief te maken. Vanuit onze gebruikelijke Ontlichaamde Taal (OT) beschouwd, wordt alles wat het stopzetten van onze tragische conditionering tot gevolg heeft, gezien als een gevaar. Ofschoon het zonder meer waar is, dat onze bewuste BT wordt afgewezen, door iedereen met onbewuste Ontlichaamde Taal (OT), is er van gevaar geen enkele sprake, want wij maken ons leven alleen maar veiliger met onze BT.

 

We hebben het met OT altijd maar weer over het gevaar van fascisme, klimaat veranderening, drugs of besmettelijke ziektes, maar nooit, over hoe wij met onze alledaagse, aftandse, onnatuurlijke taal onze eigen afgrijzelijke, chaotische, verwarrende  realiteit creeren. De mens is in groot gevaar en alles wijst erop, dat wat wij ook doen, onze situatie als maar verder verslechterd. Zolang als wij niet in staat zijn, om onze eigen OT een halt toe te roepen, zullen wij in toenemende mate de desastreuze gevolgen  ervaren van het idiote feit, dat wij met onze OT maar blijven doen, alsof alles wel goed gaat komen.

 

Wat wij gaan doen met al onze atoombommen, ons  eigen betekenisloze leven of met de geweldadige  maatschappij, waarvan wij onderdeel zijn, hangt volledig af, van hoe wij zullen omgaan met onze taal. Tot dusver, heeft OT het individu altijd opnieuw in gevaar gebracht en geen enkele stabiliteit kunnen bieden, maar met jou BT gaat hierin verandering komen, omdat jij eindelijk zult gaan beseffen, dat jij voortdurend in de weer bent gebleven, om alarm te blazen en om anderen voor een of ander gevaar te waarschuwen, terwijl jij zelf niet eens in de gaten had, dat jij nauwelijks de dans wist te ontspringen. Het is werkelijk een wonder, dat jij nog leeft.

 

Gevaar betekent, dat er directe actie moet worden ondernomen, maar vanwege je verlammende OT ben je zo gewend aan gevaar, dat het je niet eens meer opvalt, dat je agitatie, je depressiviteit, je stress en je waanzin, allemaal het gevolg zijn van het feit, dat jij niet weggaat, maar in de beurt blijft van al de zinloze negativiteit, die jou leven bepaalt.

 

De kust is alleen veilig, als jij eindelijk eens met jezelf in gesprek gaat en aan jezelf laat weten, dat alleen jou eigen BT je de veiligheid kan geven, die je nooit van anderen met OT hebt kunnen ontvangen. Er zijn hopelijk wel wat mensen voor jou geweest, die niet al te kwaadaardig waren, maar je hebt nog nooit iemand ontmoet, die in staat was, om bewust door te gaan met BT, die jou uitnodigde hetzelfde te doen. De veiligheid, waarnaar jij altijd zocht, is je  Taal Verlichting (TV), die alleen met BT te vinden is.

 

De bekende belachelijke uitdrukking, dat wij het gevaar onder ogen zouden moeten zien, zodat we niet langer meer bang zouden houven zijn, omdat wij het gevaar op die manier zouden hebben bestreden, illustreert hoe wij, vanuit onze gebruikelijke OT, bezig blijven met kijken in plaats van met luisteren. Alleen wanneer wij, vanwege onze BT, durven, mogen en kunnen luisteren, naar de angsten, die wij – als indidividu – als gevaar ervaren, dan pas zijn wij in staat om het gevaar en onze strijd met onze angsten los te laten.

 

Ook het zogenaamde geruststellende gezegde, dat we alleen maar spoken zouden zien, omdat het gevoel van bedreiging niet weggaat, toont aan dat onze angst niets te maken heeft met wat we zien, maar met wat wij horen. Wij horen, voortdurend, OT, waarin stemmen van sprekers onze aandacht eisen. Deze stemmen, dwingen ons, ook al klinken ze nog zo vriendelijk, enthusiast en gemotiveerd, want het is allemaal geacteerde, onechte OT. Ook al konden wij nooit ons vinger leggen, op wat ons nou eigenlijk voortdurend bedreigde, als wij het verschil tussen OT en BT erkennen, dan weten we wel beter. We zijn niet gek en we zien geen spoken. Ik heb mij vele jaren met psychologie bezig gehouden en ben ervan overtuigd, dat vele mensen met zogenaamde psychische aandoeningen eigenlijk ongemerkt OT spuugzat zijn. Ja, dan wordt je voor gek verklaard.

 

Voordurend dwingen allerlei machts-wellustelingen ons, om onze taal te gebruiken, op de manier die zij willen, maar met BT gebruiken wij onze taal op de manier zoals wij dat zelf willen. Wij spelen echter met vuur, zolang alsdat wij nog niet onze eigen taal, onze BT, hebben erkend en het grote gevaar, dat wij – vanwege onze taal – niet uit de weg gaan, kost ons onze vrijheid. Anders gezegd, wij blijven gevangen zitten in OT, die ons ervan weerhoudt, om te zijn wie we zijn en om met behulp van onze BT, vanuit onze TV te leven. Het echte gevaar is dat wij, vanwege onze conditionering met OT, ons leven mislopen.       

No comments:

Post a Comment